Beskrivelse
Organisk Brunello med lavt udbud
3000 flasker produceret
Denne Brunello Di Montalcino kommer fra vores ældste samarbejdspartner Costa Tenute. Vinbonden og ejer Luca har fået kreeret en top klasse Brunello hvor der kun produceres 3000 flasker.
Vimarkerne hvor sangiovese druerne til denne vin gror, ligger mellem 300 og 500 meter over havets overflade. Omringet af middelhavskræt med størst eksponering mod syd. Jorden er en sammensætning af ler og en mindre tilstedeværelse af mergel.
Vinmarkerne kultiveres organisk og kombinationen af højdemeter, lyseksponering og jordsammensætning, bidrager til den høje druekvalitet som bruges i en præcis og forsigtig produktion af Brunello vine med ekstraordinær elegance.
Der benyttes Guyot beskæringsmetode af vinplanterne hvilket i korte træt betyder at den originale vinstok står lodret op i luften mens alle grene på nær 2 skæres fra hvert år og bindes vandret. Det er en metode der benyttes for at begrænse væksten i planten ved at mindske mængden af kulhydrater som i sidste ende giver færre druer at høste, men til gengæld giver nogle druer af langt højere kvalitet og koncentration.
Druerne gære i ståltanke i 15 dage hvorefter vinen lagre i små franske egetræs tønder i 38 måneder og til sidst i flaske i minimum 6 måneder.
Smag
Kraftige og elegante tanniner kombineret med en yderst lang og vedholdene smag. Komplekse kombinationer af kirsebær og lakrids.
Farven er rubin rød med violette skær.
Duften byder på komplekse og elegante hints af blomme og morel kirsebær.
Brunello er lig med madvin og den lange fadlagring gør Brunello ideelle til kraftigere madretter som rødt kød, gryderetter, lam og vildt.
Anmeldelser
Der er endnu ikke nogle anmeldelser.